Ishockey

VGIK-tränarens kritik mot förbundet: ”Saknar tydliga riktlinjer”

Ishockey Imorgon onsdag skulle Värnamo mött Olofström. Men på grund av sjukdom hos motståndarna flyttas nu matchen till annat datum. VGIK:s tränare Alexander Eriksson är kritisk till hur förbundet agerar i dessa pandemitider – eller inte agerar. – Det är en jävla soppa och massa oklarheter. Jag saknar tydliga riktlinjer från förbundet.

Alexander Eriksson (t.h) vill se tydligare riktlinjer från förbundet om vad som egentligen gäller om ett lag drabbas av Corona. Arkivbild

Fem poäng på tre matcher är Värnamos facit hittills i den tuffa fortsättningsserien av division 2-hockeyn. Under onsdagskvällen var tanken att VGIK skulle tagit sig an Olofström på hemmaplan. Men nu blir det ingen match.
– Olofström ringde tidigare idag och sa att de hade massa sjukdomar. Jag vet inte om det handlar om Covid, men det antar jag, säger VGIK:s tränare Alexander Eriksson.

Saknar riktlinjer

Eriksson säger att han inte är kritisk mot Olofström. Men han saknar tydlighet från ishockeyförbundets håll om vad som egentligen gäller när ett lag drabbas av sjukdomar.
– Har man ett Covidfall, ska man flytta matcher i två veckors tid då eller ska man ha fem eller fler covidfall för att flytta? Man kan önska riktlinjer från förbundet, när man ringer och ifrågasätter så har de inga svar att ge. Man vill veta vad som gäller, för nu är det så extremt oklart.

Tidigare under säsongen ville Värnamo flytta en match på grund av extremt många skador och sjukdomar. Svaret från förbundet då enligt Eriksson var att så länge de kunde få ihop två målvakter och tio utespelare så skulle matchen spelas.
– Vi hade ingen Covid, men bara väldigt många sjuka och skadade just den perioden. Jag vet att vissa lag har gnällt över att det inte finns någon sportslig rättvisa om de skulle ha åtta man borta i covid. I min värld finns det inget som heter sportslig rättvisa, ibland har du tur och ibland har du otur. Vi hade otur då när vi hade många sjuka och skadade. Var inte det sportsligt rättvist att vi fick spela matchen? Det köper jag inte.

Ingen match på hemmaplan mot Olofström imorgon onsdag alltså. Men match kan det ändå bli berättar Alexander Eriksson.
– Jag jagar Jonstorp. De skulle ju mött Osby, som drabbats av Covid, och då slog det mig att Jonstorp är lediga. Så jag väntar besked från dem nu.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *