Ishockey

VGIK tog tre poäng – onödigt nervöst i slutet

Ishockey VGIK startade bäst och fick in tre mål innan Helsingborg kritade in sig i målprotokollet. Även om det blev nervöst i slutet så kunde VGIK hålla ifrån och vann tillslut med 3–2, (2–0, 1–1, 0–1).

– Vi visste att det skulle bli riktigt tuff match på förhand och det blev det också, säger tränaren Alexander Eriksson.

– Vi har haft en del tuffa bataljer med Helsingborg det senaste då vi möttes i kvalet så vi har rätt bra koll på varandra. Idag var det dock på en helt ny nivå för Helsingborg åker runt o filmar, vi får inte ett ända numerärt överläge, sekretariat tar bort tid från deras utvisningar, domaren ger felaktiga utvisningar och blåser dessutom av vårt friläge. Det var med andra ord många motståndare i dagens match och därför extra skönt att vinna.

Målen gjordes av Simon Westlund, David Good och Hugo Larsson.

– Sista perioden blev dessutom en riktig nagelbitare då domaren gav oss sju minuters spel med numerärt underläge. Vi stod dock upp ruskigt starkt och Helsingborg fick knappt ett skott på mål under de sju minuterna. Jonathan Petersson i målet gjorde det otroligt bra och vi hade flera backar som steppade upp och storspelade samtidigt som alla krigade på.

– Mycket skönt att vinna en sådan här tajt match, avslutar Alexander Eriksson.

Värnamo spelar redan på onsdag mot Grästorp som just nu leder serien.

 

Text: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *