Ishockey

VGIK tog fin skalp

Ishockey Mörrums GoIS är en anrik förening och ”laxarna” är inte att leka med i Blekingesamhället. Men, Värnamo GIK fick Mörrum på fall och vände hem med tre säkra poäng.

Marcus Bengtsson, duktig i VGIK. Arkivbild

– Vi har varit lite besvikna efter förlusterna, men nu har vi jobbat ihop oss och studsat tillbaka, säger VGIK-tränaren Anders Carlsson.

• Vad är det ni fått ordning på?

– Det ena gav det andra, men fokusen har blivit bättre och spelarna har tagit ansvar.

Värnamo startade upp friskt och visade Mörrum vad de ville. 0–1 efter 3.29 och 0–2 efter knappt sju minuter. Smakstart, kort och gott.

Mörrum laddade om i pausen och reducerade tidigt i andra perioden. Målskytten blev kort därefter utvisad och då återtog VGIK kommandot och stänkte in 1–3. Som blev 1–4 fem minuter senare.

– Och, vi gjorde 1–5 direkt i tredje, påminner Carlsson.

Men, Mörrum reducerade till 2–5 bara några sekunder senare och fick lite hopp med 3–5 då knappt nio minuter återstod.

• Ni började inte darra då?

– Vi sa några väl valda ord, och spelade med rätt spelare på slutet.

Ytterligare styrka fick Värnamo då de klarade av en utvisning. När Mörrum sedan plockade ut sin målvakt då 1.02 återstod punkterade Pierré Nilsson-Grans matchen med 3–6 i tom kasse.

Segern innebar att Värnamo klättrade från femte till andra plats i en jämn serietopp. Anders Carlsson var förstås nöjd och rosade många spelare.

Som Alexander Heiel, Marcus Bengtsson och Ted Nilsson.

– Våra äldre spelare gick i bräschen.

Bra på backsidan var Mattias Claar och bröderna Victor och Philip Persson och plus också till målvakten.

– Albin Hakelid hade det inte roligt mot Boro, men revanscherade sig fint i dag, myste Anders Carlsson.

Matchfakta

Mörrum–Värnamo

3–6 (0–2, 1–2, 2–2)

Mål, första perioden: 0–1 (3.29) Henning Grans (Pierré Nilsson-Grans), 0–2 (6.57) Henning Grans (Pierré Nilsson-Grans, Joakim Rosén).

Andra perioden: 1–2 (22.15) Dave Lindarv, 1–3 (25.45) Marcus Bengtsson (Alexander Heiel, Mattias Claar) spel fem mot fyra, 1–4 (30.38) Pierré Nilsson-Grans.

Tredje perioden: 1–5 (40.42) Marcus Bengtsson (Ted Nilsson), 2–5 (40.55) Tom Mäkitalo, 3–5 (51.46) Fredrik Edvardsson, 3–6 (59.16) Pierré Nilsson-Grans (Joakim Rosén, Markus Svensson), spel sex mot fem.

Skott: 35–33 (15–9, 9–12, 11–12).