Ishockey

VGIK tappade ledning – fick bara en poäng

Ishockey Värnamo GIK hade ledningen två gånger om när man mötte Olofström på bortais men fick nöja sig med en poäng. Uppdaterat.

Hemmalaget vann med 3–2 (0–1, 1–1, 1–0, 1–0).

Markus Näslund gav VGIK ledningen efter 13.48 i spel fem mot tre. Albin Blomberg och Elliot Nordholm fick passningspoäng. Olofström kvitterade 7.34 in på mittperioden i spel fyra mot fem. Efter 14.00 återtog VGIK ledningen i spel fyra mot fem med Nils Svensson som avslutade.
Hemmalaget kvitterade 11.57 in på den sista perioden och avgjorde med 3–2 1.25 in på förlängningen.

VGIK hade såväl behövt tre poäng. Efter halva serien har VGIK fem poäng upp till serieledande Osby. Närmast väntar hemmamatch mot Nässjö på lördag.


Kritik mot domarna

Egentligen var det en match som VGIK mycket väl kunde ha vunnit efter tre perioder men man saknade flytet plus att tränaren Alexander Eriksson var minst sagt besvärad av domarnas insats.

– Vi kämpar och sliter och gjorde egentligen en bra bortamatch. Det var bara det lilla sista vi saknade, noterar Alexander Eriksson.

VGIK kom till spel utan Alfred Andersson och John Petersson och de brukar vara bland de bästa i laget. De som var med spelade dock bra men VGIK har det tufft att vinna jämna matcher.

– Tråkigt när domarna hånler åt oss, säger en besviken tränare i VGIK.

Alexander Eriksson tror att man ännu har chans att nå topplaget Osby.
– Osby har en match mer spelad och därtill har vi kvar att möta Osby, säger han förhoppningsfullt.

Det lag som vinner serien får chans till kvalspel uppåt. Tvåan har spelat färdigt och för de sex resterande lagen blir det kvalspel för att försöka hänga kvar i serien.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på VGIK tappade ledning – fick bara en poäng

Synd att domarna avgör matcherna eller är det sin egen prestation som gör att man skyller på domarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *