Ishockey

VGIK starkare än HA 74

Ishockey Värnamo GIK tog en stabil seger borta mot HA 74 från Sävsjö.

Adam Dahlin, duktig och målfarlig i kväll. Arkivbild

VGIK var numret större denna kväll i Sävsjö. Det handlade framför allt om ett bättre passningsspel och ett högre tempo. När VGIK skruvade upptempot hade hemmalaget svårt att hänga med.

Det var ändå länge kamp. HA hade 1–0 efter en period.

I tredje perioden avgjorde VGIK när man gick från pausvilans 3–2 till 5–2. HA reducerade visserligen men 5…3 kom att bli slutresultat. VGIK vann skotten med 45–31, vilket tyder på ett övertag.

– För det första riktigt skönt med tre poäng! Skönt att se hela laget kriga för varandra. Sedan är det la gött att få hänga två kassar, säger Adam Dahlin.

VGIK-tränaren Anders Karlsson konstaterade:
– Klasskillnad i dag. Vi åkte bättre skridskor och var smartare. Inte mycket att diskutera, påpekar han.

HA var ganska beroende av en femma. VGIK hade fyra i stort sett lika bra formationer. Det är igen som längre tidigare bara Dalenformationen som gör mål. Nu tar alla för sig och VGIK verkar bättre än på flera år.

– Kul även för Adam att få hänga dit två mål. Hela den formationen var bra, säkert mycket jobbiga för HA att möta, noterar Anders Karlsson.

VGIK är serietvåa och på söndag väntar jumbon Åstorp hemma: På papperet nionde VGIK-segern av elva möjliga…

– Det gäller att vara fokuserade först vinna men vi ska göra vad vi kan, avrundar VGIK-tränaren som inte tar ut några segrar i förskott.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *