Ishockey

VGIK lyfter upp juniorer – och värvar

Ishockey Värnamo GIK skickade under onsdagen ut ett pressmeddelande där de presenterade hela sex nya spelare. Tre utifrån och tre som lyfts upp från juniorlaget.

Juniorerna det handlar om är anfallarna Edwin Karlsson och Lucas Appelsved samt backen Noah Thur.
– Det är tre juniorer som blir extra spännande att följa kommande säsong. Edwin har redan känt på A-lagsspel tidigare och visat att han klarar av seniorhockeyn. I Lucas och Noah ser vi två talangfulla spelare som vi kommer ha nytta av redan denna säsongen, berättar man i pressmeddelandet.

Från Jonstorp hämtar man poängmakaren Anton Wester. Klingar det namnet välbekant så beror det på att han under några matcher för två säsonger sedan var inlånad till Värnamo från moderklubben Troja.
– Forwarden har en strålande säsong i ryggen där han gjorde hela 45 poäng i Jonstorps IF i Hockeytvåan. Nu när han lyckats ta nästa kliv och blivit en ledande spelare på isen är VH mycket glada att Anton skrivit på för kommande säsong.

Malte Larsson är även han en spelare som skolats i Troja. Backen ansluter nu till VGIK från just Ljungbylaget. Men även han är ett bekant ansikte då han spelade 19 matcher på lån i Värnamo ifjol. Han avslutade säsongen i Grästorp som kvalade mot division 1.
– Defensivt stabil back som är vältränad och skolad i Troja-Ljungby. Spelar smart och har potentialen att utvecklas mycket kommande säsong i vår miljö. Vi är väldigt nöjda och glada att Malte väljer att representera Värnamo nästa säsong.

Man presenterar också Kalle Holmberg.
– En spännande forward med Skellefteå AIK som moderklubb. Kommer senast från Åseda IF och var med och spelade upp Alvesta SK i Division 1 för två säsonger sedan. Föregående säsong blev det 25 poäng (12 mål och 13 assist) vilket tyder på en bra poängskörd som vi kommer ha nytta av.

Genrebild. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *