Ishockey

Bildextra: VGIK ”höll äntligen nollan”

Ishockey Efter tre perioder och en förlängning utan mål så skickade Alfred Andersson in en sista straff och VGIK vann mot Helsingborg med 1–0, (0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0).

  [1/15]

  [2/15]

  [3/15]

  [4/15]

  [5/15]

  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

  [9/15]

  [10/15]

  [11/15]

  [12/15]

  [13/15]

  [14/15]

  [15/15]

– Det är första nollan för säsongen och det känns ju alltid lite extra bra som tränare för det är ju ändå defensiven man prioriterar först, säger tränaren Alexander Eriksson.

Trots att det varken blev några mål framåt eller bakåt så gjorde det ingenting för väl på straffarna satte Alfred Andersson alla sina tre straffar och gav VGIK därmed även två poäng.

– Vi var ju egentligen redan klara för Alltvåan och Helsingborg behövde två poäng för att också bli helt klara så det var två lag som verkligen gick för det i slutet. Samtidigt var det även mentalt en viktig match efter förra matchen mot dem då det slutade i en dålig förlust för oss.

Lite krampaktigt var det ändå i matchen för VGIK hade lite mindre folk än vanligt.
– Vi spelar vanligtvis med mycket fart vilket blir jobbigt om vi är få och fick därför inte riktigt hugg på dem men det gör inget när vi defensivt gör en så bra insats.

– Jag vill berömma hela kollektivet för en stark insats i en sån här tajt match men sedan bevisar Alexander Johansson att han är en av seriens bästa målvakter. Vi har två riktigt bra målvakter och det är vi otroligt tacksamma för, avslutar Eriksson.

Fotnot: VGIK drog på sig totalt en utvisning sett över hela matchen och hade 28 skott jämfört med Helsingborg som hade 45 skott.

 

Text: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *