Ishockey

Bildextra: VGIK förlorar på övertid

Ishockey Trots ett försök från Värnamo GIK att vända spelet, så lyckades de inte och matchen slutade i en förlust mot Bäcken HC på övertid med 4−5. Uppdaterad.

[23/23]

− Att förlora på övertid är alltid onödigt eftersom poäng blir bortkastade, så just nu känns det dåligt, säger tränaren Alexander Eriksson.

VGIK hade 4–3 men i slutminuten plockade Bäcken ut målvakten och kunde kvittera med 20 sekunder kvar av tredje perioden.

− I första perioden pressar Bäcken oss mycket och vi hänger inte riktigt med och är påslagna och därför blir det även ett tidigt underläge för våran del. I andra perioden, finns det vissa stunder där vi spelar bättre och får in några mål, men sen finns det vissa stunder, där vi inte gör som vi ska och inte håller oss till spelplanen. Så egentligen är det inte konstigt att vi förlorar idag.

Målen gjordes av Martin Mörck, Markus Pettersson, Hugo Larsson och Robin Brännström.

− Nu är det att bara bita i det sura äpplet och analysera samt se vad vi kan förbättra inför kommande matcher, avslutar Eriksson.

Nästa match spelas mot Vänersborgs HC på fredag.

Noteras kan att VGIK hade en familjedag i ishallen och en av dem som medverkade med autografskrivande med mera  var Mattias Tedenby, spelare i HV 71 som är ishockeyfostrad i VGIK.

Text: Lejla Velic