Ishockey

VGIK förlorade rivalmötet

Ishockey Trots en stark förstaperiod förlorade Värnamo GIK mot Gislaveds SK med 2–4 (2–2, 0–1, 0–1).

Arkivbild från tidigare kvalmatch.

275 åskådare hade tagit sig till Axelent Arena med förhoppningen att VGIK skulle bygga vidare på målkalaset hemma mot Skillingaryds IS i söndags.

Hemmalaget tog ledningen i den femte minuten genom Albin Blomberg. Ledningen blev dock kortvarig för drygt tre minuter senare kvitterade gästerna genom Fillipp Sviatyna. Två minuter senare drar GSK på sig en utvisning och 17 sekunder in på det numerära överläget ger Sebastian Eriksson hemmalaget åter ledningen. Än en gång blir ledningen kortvarig, då GSK kvitterar efter endast 24 sekunder. 2–2 står sig i paus.

I den andra perioden tar gästerna över spelet och åtta minuter in i perioden tar GSK ledningen genom Filip Danielsson. I inledningen av sistaperioden sätter Ludvig Boquist 2–4 och resultatet står sig matchen ut.

– Matchen är jämn och alla kämpar och sliter, men vi bjuder på alldeles för mycket. Vi gör en bra inledning på matchen men vi bjuder på både 1–1, 2–2 och 2–3. Det känns bara deppigt just nu, säger tränaren Alexander Eriksson efter förlusten.