Ishockey

VGIK föll med uddamålet

Ishockey Värnamo GIK föll med 2–3 (1–0, 0–1, 1–2)  i bortamötet med Osby. Uppdaterat.

VGIK tog ledningen i spel fem mot fyra efter 8.01 och då såg det ljust ut. Målskytt var John Petersson med Sebastian Eriksson som framspelare.

Hemmalaget kvitterade när VGIK hade en utvisad.

I tredje perioden gjorde Osby både 2–1 och 3–1  inom knappt tre minuter. VGIK fick till en reducering genom Anton Sandqvist med passningspoäng till Lukas Sjöblom och Sebastian Eriksson. VGIK chansade med att ta ut målvakten men trots spel sex mot fem i 93 sekunder blev det ingen kvittering.

Det svider att förlora en match så här när killarna krigar bra för poängen, säger VGIK-tränaren Alexander Eriksson.

Han tycker att man hade väl så många målchanser som hemmalaget men man sköt utanför med öppet mål och förvaltade inte ett par frilägen i slutet av matchen, som några exempel.

– Vi är för dåliga just framför motståndarmålet, säger Alexander.

Han tycker också att domarnivån inte alls håller för division två.

Nu är ju frågan också hur VGIK ska kunna avancera.
– Det är bara fyra poäng till förstaplasten. Alla slår alla i den här serien.

Nu väntar närmast Sölvesborg hemma. På bortais vann VGIK med 5–2 utan att egentligen spela bra.
En trepoängare är nog ett måste för VGIK på söndag. Ytterligare en förlust har man knappast råd med om man ska blanda sig in i toppstriden.