Ishockey

VGIK föll – avgörande match i morgon

Ishockey Lidköping fick revansch på Värnamo GIK i spelet om en plats i kvalserien till division 1 och därmed blir det en tredje och avgörande match i Värnamo i morgon. Matchen slutade 3–1 (0–1, 2–0, 1–0) och en tidigare SHL-spelare sänkte VGIK. Uppdaterat..

Genrebild Tero och Anette Hedin Väisänen

VGIk tog ledningen 12.12 in på matchen i numerärt överläge. Målskytt var Martin Mörck med Simon Westlund och Anton Sandqvist som framspelare. Man hade också ett gyllene läge till 2–0 efter 19.57 då man fick straffslag men det blev ingen utdelning.

I den annars så jämna mittperioden kunde Lidköping både kvittera och ta ledningen.

VGIK försökte givetvis kvittera och med 90 sekunder kvar att spela tog man ut målvakten för spel sex mot fem. 3–1 kom i matchens sista sekund.

Noterbart är att Oliwer Fjellström var inblandad i hemmalagets alla tre mål. Han har vunnit SM-guld med Frölunda men har valt spel i lägre division.

VGIK-tränaren Alexander Eriksson var bekymrad över insatsen:
– Det kändes nästan som en träningsmatch, desperation och vi var alldeles för omständliga i vårt spel. Vi hade analyserat misstagen från förra matchen men vi gjorde samma misstag igen och jag är sjukt besviken på vissa spelare, säger Alexander.

Nu gäller det att ladda om batterierna.
– Vi har en lång bussresa hem och i morgon måste vi visa att ishockey är en kampsport.
Han säger att det inte blir någon ny taktik:
– Nej, vi har vårt sätt att spela på, avrundar han med en förhoppning att man också ska göra det.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *