Ishockey

Växjöspelare sköt Sverige till semifinal

Ishockey Sveriges U-20 vann över Finland efter sent avgörande av Växjöspelaren Victor Stjernborg. Uppdaterat

Hans 3–2 kom i numerärt med 65 sekunder kvar av matchen mot Finland. Sverige var en man mindre men Victor slet sig loss och och gjorde mål. Därmed blir det semifinal mot Tjeckien på onsdag kväll klockan 19.30.

Finland tog ledningen i matchen men sent i den första perioden kvitterade Leo Carlsson.

Andra periode blev mållös men i den tredje tog Finland åter ledningen. Kvitteringen lät vänta på sig till 16.33 och målskytt var åter Leo Carlsson.

Finland tog ut målvakten i slutminuten men trots sex ute spelare och fyra lyckades småkronorna hålla undan till seger med 3–2.

Tjeckien tog en enkel seger mot Schweiz med 9–1 och senare i kväll och natt  avgörs de andra kvartsfinalen, USA – Tyskland och Kanada – Slovakien. USA vann med 11–1 och Kanada med 4–3.