Ishockey

Växjö tappade poäng mot Luleå

Ishockey Växjö gav det ett sista försök i slutet men föll tillslut med 3–4, (0-2, 2-0, 1-2) mot Luleå. Trots poängtappet så klamrar sig Växjö kvar i toppen tack vare att Färjestaden också havererade i första perioden och förlorade sin match.

Luleå börjar bäst och gör ett mål efter fem minuter i numerärt överläge. Precis innan periodpaus utökar de ledningen och tvingar Växjö till att tänka om inför andra perioden.

I andra perioden smäller det till och på trettio sekunder har Växjö både reducerat och kvitterat.

I tredje perioden tar Luleå återigen ledningen och matchen känns nästan avgjord när de utökar till 4–2 i slutminuten. Växjö plockar ut sin målvakt för ett sista försök och får trots allt in ett reduceringsmål men matchen slutar ändå i förslut med 3–4 för Växjö.

Trots att Växjö nu tappar poäng mot Luleå så gör det i stunden ingenting eftersom Färjestaden som ligger två poäng bakom även förlorade sin match.

Text: Linn Törnberg