Ishockey

Värnamo lyckades inte överlista Åseda

Ishockey Det bjöds inte på något skönspel när Värnamo tog emot Åseda i hemmaarenan. Gästerna klev av isen efter tre perioder med ett leende på läpparna, då man gjorde fler mål än hemmalaget.

–Det gick lite trögt idag och vi måste se till att vara påkopplade från start i varje match, säger tränare Alexander Eriksson efteråt.

Det gick inte alls lika lätta i Värnamos tredje träningsmatch som i andra, då man utklassade Lenhovda med 7–0. Istället fick man jobba för att få till något spel i anfallszon under de första tjugo minuterna mot Åseda.

Trots en viss uppryckning av spelet i både andra och tredje perioden, speciellt i numerärt överläge, slutade det med en tung 1–3-förlust med periodsiffrorna 0–2, 0–0, 1–1.
–Jag tycker vi ändå gör det bra både i mittperioden och tredje, där vi äger mer puck än Åseda men får inte utdelning, säger Eriksson.

Vad känner du att ni behöver jobba mer på inför seriestarten?
– Vi behöver jobba på det mesta. Alla delar i vårt spel kan bara bli bättre.