Ishockey

Vann SM-guld – nu ska han utveckla spelarna

Ishockey HV 71 har gjort klart med HV-forwarden Kris Beech som ny spelarutvecklare i klubben. – Fantastiskt kul att vara tillbaka i HV 71 och Jönköping som jag har många fina minnen ifrån, säger Kris Beech i ett pressmeddelande.

HV 71 har gjort klart med HV-forwarden Kris Beech som ny spelarutvecklare i klubben. Pressbild: HV 71

Kris Beech spelade i HV 71 under två säsonger (2008–2011) och var med i laget som vann SM-guld 2010. Den aktiva spelarkarriären tog slut 2016 och de senaste sex åren har Beech jobbat med spelarutveckling i hemstaden Vancouver.

– Det ska bli otroligt inspirerande att komma tillbaka till HV 71 och få jobba i klubben som jag har många fina minnen ifrån. Jag kommer i första hand jobba med utveckling, skillsträning, skridskoteknik och individuell återkoppling till spelarna, säger Kris Beech.

Beech kommer att jobba nära ledarstaben och vara med på herrlagets isträningar, men också lägga sin tid på SDHL-laget, junior och spelare på hockeygymnasiet.

– Kris kommer att addera ytterligare en nivå till vår organisation med sin erfarenhet av skillsträning på is. Han har vana att jobba både med professionella spelare och yngre talanger vilket gör att vi kan nyttja hans kompetens på olika nivåer i föreningen, säger sportchefen Kent Norberg i ett uttalande.

Fotnot: Skillträning är ett annat ord för teknikträning

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *