Ishockey

Utvisningar sänkte SIS

Ishockey Skillingaryds IS fick lämna Mjölby i kväll utan poäng. Kombinationslaget HF Mjölby/Mjölby HC vann med 4–3.

Tre av de fyra målen gjorde Mjölby då Skillingaryd hade spelare i utvisningsbåset.

Ja, de gjorde ju tre när vi var i box play efter lite konstiga utvisningar, säger Skillingaryds tränare Daniel Lagander.

Det var tredje gången lagen möttes och de två tidigare hade slutat i var sin 6–3-match.

Mjölby spelade lite klokare. Vi utnyttjade inte kanterna utan skulle in i mitten där Mjölby täppte igen.

Östgötarna gjorde enda målet i första perioden och det tog en kvart in i andra då nästa mål kom. Då kvitterade SIS genom Andrew Björklund, men glädjden blev kortvarig. Mjölby gjorde 2–1 och 3–1 precis före pausen.

Ny snabb reducering av SIS i tredje akten blev en minut senare 4–2. Sedan tickade klockan och 57.37 reducerade Erik Carlsson.

Vi hade ett par frilägen men bommade. Mjölby hade även en straff som de bommade.

Nu är det bara två matcher kvar, först Lenhovda därefter Rydaholm och sedan är säsongen slut, konstaterar Lagander.

Han ville framhålla en spelare lite extra i kvällens match. Det var Erik Carlsson som kämpade bra – eller bäst.

Matchfakta

HF Mjölby/Mjölby HC–Skillingaryds IS

4–3 (1–0, 2–1, 1–2)

Mål: 1–0 (14.30) Petter Lunnemar, spel fem mot fyra, 1–1 (34.59) Andrew Björklund, 2–1 (37.05) Albin Lönnström, spel fem mot fyra, 3–1 (39.35) Adam Lundqvist, spel fem mot fyra, 3–2 (42.59) Jesper Thisell (Mathias Andersson, Felix Mattsson), 4–2 (44.17) William Strand, 4–3 (57.37) Erik Carlsson (Isac Lagander, Mathias Andersson).

Skott: 38–29 (16–10, 16–9, 6–10)

Utvisningar: Mjölby 4×2, 1×10, SIS 6×2.