Ishockey

Utvisningar fällde VGIK som föll med 1–5

Ishockey Värnamo GIK spelade länge jämnt i mötet med topplaget Borås på bortais. Uppdaterat.

Det var endast 2–1 till hemmalaget inför tredje perioden, men då kom 3–1 i numerärt överläge för Borås och sedan 4–1 då VGIK var i numerärt överläge. 5–1 kom i  numerärt överläge igen för Borås. Efter det kostade VGIK på sig att missa ett straffslag. Således blev det 5–1 (1–1, 1–0, 3–0). Skotten var så knappa som 22–18.

Enda målet för VGIK gjordes i numerärt överläge av  Lukas Sjöblom och var kvittering till 1–1. Passningspoäng gavs till Alfred Andersson och Albin Blomberg.

– Tuffast möjliga motstånd och vår förstaperiod var mycket bra, säger VGIK-tränaren Alexander Eriksson.
Mellanperioden var jämn men i den tredje visade Borås effektivitet  i framför allt spel fem mot fyra.

– Det blev tyvärr lite för mycket fokus från vår sida på domarna, säger tränaren.
Det finns inga direkta lovord för domarna.
– Sedan ännu ett mål bakåt i numerärt överläge, lite slumpen, säger Alexander.

Han är nöjd med delar av matchen men inte med att man släppte in så mycket i den sista perioden. Så stor skillnad som fyra mål borde det inte ha varit.

Nu blir det ny match redan på fredag hemma mot Ulricehamn och dagen därpå bortamatch mot Mjölby.
– Tre matcher på fyra dagar – men matcher är ju det roligaste som finns, noterar Alexander Eriksson som samtidigt berättar att man nog redan i nästa vecka kommer att presentera ett nyförvärv.