Ishockey

Trepoängare för SIS

Ishockey Skillingaryds IS hemmavann över Löfstad med 3–2.

Ludvig Johansson gjorde de två första SIS-målen och Emil Thelander det tredje. Periodsiffrorna var 1–1, 2–0, 0–1 och hela 175 tittade på.

11.08 in på slutperioden reducerade gästerna i spel fem mot tre men man fick aldrig in kvitteringspucken till 3–3 trots att man försökte och försökte. Man vann skotten med 12–7 i tredje perioden och totalt med 31–30. SIS var dock lite effektivare denna kväll.

SIS-tränaren Peter Johansson var nöjd med tre poäng men inte så mycket med spelet eller med att matchen för så förryckt med många utvisningar. SIS noterades för 8×2, 1×5 och 1×20. Löfstad hade 4×2.
– Det blev tungt med dessa utvisningar me annars en jämn och svängig match, säger SIS-tränaren.
Han tycker att Löfstad var bra men segern fri slutet int särskilt hotad där SIS tätade till bra bakåt. Bäste SIS-aren var för övrigt målvakten Emil Karlsson.

Tack vare segern har  SIS nu lite kontakt med andraplatsen som leder till Alltrean.