Ishockey

Tre mål på 4 minuter av Rosén när VGIK vann

Ishockey Joakim Rosén var verkligen i måltagen när Värnamo GIK hemmavann över Trelleborg.

Joakim Rosén svarade för tre raka mål inom fyra minuter.Arkivbild

Johan Svensson gav VGIK ledningen sex sekunder före första pausvilan. Det stod sedan länge 1–0 innan Joakim Rosén i spel fem mot fyra gjorde 2–0 med 33.59 spelat. Han ökade på till 3–0 efter 36.02 i numerärt underläge och 3–0 kom efter 38.02. Det var ett så kallat äkta hattrick – tre mål i en och samma period. Att det kom inom fyra minuter och tre sekunder var också lite speciellt.
I slutperioden reducerade gästerna till 4–1 och sedan kom 5–1 genom Oliver Wallqvist.
Tyvärr gick övriga matcher lite emot och i stället för en som man hoppats på femteplats blev VGIK sjua.

• Glad Joakim
– Det var skönt att avsluta med seger och skönt att själv bidra med tre mål, säger Joakim Rosén.
Jocke har faktiskt varit ännu snabbare en gång tidigare för VGIK
– Ja, det var när vi vann i Kalmar i kvalet till ettan, berättar han.
Då vände han 2–3 till 5–3 med tre mål inom två minuter och 20 sekunder i slutet av matchen. Det var alltså ännu lite snabbare än i dag.

– Nu gäller det att träna hårt och att vi kommer igång bra i den nya serien samt att vi undviker de dalar vi haft då och då, säger Joakim Rosén.

• Nöjd tränare
Tränaren Marcus Bengtsson var mycket nöjd spelarnas inställning och kunnande i kväll. Man släppte puck i rätt lägen och han tycker att man hade fullständig kontroll på matchen.
– Vi fick också ett psykologiskt viktig mål med 1–0 före pausvilan, inflikar markis.
Han berömmer alla men Johan Svensson och Joakim Rosén får lite extra plus.

Det blir fyra träningar kommande vecka och efter julhelgen är det ny träning den 27 januari.
Fortsättningstvåan fortsätter den 6 januari.