Ishockey

Tre Kronor startar säsongen i Växjö

Ishockey Den 9 november spelar Tre Kronor säsongens första tävlingsmatch och de får chansen att göra det inför hemmapublik.

Den 9 november spelar Tre Kronor säsongens första tävlingsmatch och de får chansen att göra det inför hemmapublik. Arkivbild.

Tävlingspremiären sker på hemmaplan, i Växjös hemmaarena Vida Arena, den 9 november med Tjeckien som motståndare.

– Det känns jättekul att komma till Växjö och Vida Arena för att starta tävlingssäsongen för Tre Kronor. Växjö har en trogen fanskara som vi hoppas ska komma till matchen och heja fram Sam Hallam och hans landslag i säsongens första match, säger Jesper Björck, marknadsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Växjö Kommun är glada över att få en landskamp som stärker Växjö som idrottsstad ytterligare.

– Det var längesen vi hade en hockeylandskamp i Växjö så detta är efterlängtat. Vi har Sveriges bästa hockeylag i Växjö Lakers och fick fira SM-guld tidigare i vår tillsammans med alla Växjöbor. Det blir en fantastisk möjlighet för oss att visa upp Växjö för hockeyvärlden. Vi ser fram emot en spännande match och härlig stämning i en välfylld Vida Arena, säger Sara Almkvist, VD på Växjö & Co i ett uttalande.

Matchen arrangeras tillsammans med Växjö.

– Vi är väldigt glada att få vara värd för Sveriges landslag. Senast Tre Kronor gästade Vida Arena var 2013, så det ska bli roligt att ha dem på plats igen, säger klubbens vd Johan Markusson i ett uttalande.

Matchen ingår i Karjala Tournament 2023, och är således Sveriges utbrutna hemmamatch i Euro Hockey Tour 2023/2024. Biljetterna släpps 9 augusti i samband med Växjö Lakers Skills Competition i Vida Arena.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *