Ishockey

Tränarna fortsätter hos VGIK

Ishockey Det står nu klart att Marcus Bengtsson och Roger Holmström leder Värnamo GIK även under säsongen 2020/2021.

Marcus Bengtsson som spelare...

Marcus Bengtsson inledde säsongen 18/19 som assisterande tränare men tog över huvudansvaret när det återstod fyra matcher av den säsongen. Säsongen 19/20 gjorde Marcus sin första hela säsong som huvudtränare för Värnamo GIK. Roger Holmström gjorde säsongen 19/20 sin första säsong som assisterande tränare för.

Marcus sammanfattar den gångna säsongen så här:
– En säsong som har varit väldigt upp och ner. Under hösten så gick det bra, där vi tyvärr missade alltvåan med endast två poäng. Spelmässigt så hade vi ändå mer att plocka av där vi stundtals spelade väldigt bra hockey varvat med lägre dalar.

– I fortsättningsserien så började det helt okej, utan att vi presterade som vi ville. Med fem matcher kvar så såg läget bra ut och vi hade ordentligt hugg på förstaplatsen. Efter fem raka förluster så gick det tyvärr åt motsatt håll och det blev negativt kval istället. Väl där så blev det som för resten av idrottsvärlden, en avbruten säsong, konstaterar han.

– För egen del så har säsongen varit väldigt utvecklande. Så med en säsong mer i erfarenhet så blickar vi framåt till en mycket starkare säsong 20/21. Både jag och Roger är väldigt angelägna om att vi ska lyfta, tillägger Marcus.

• I sportkommittén
Det står även klart att Marcus kommer att ingå i sportkommittén och han kommer tillsammans med Ola Bilén och Per Andersson att arbeta med lagbygget inför kommande säsong. Arbetet med nästa års spelartrupp är i full gång och Marcus ger följande kommentar kring det pågående lagbygget:

– Vi har haft samtal med stora delar av truppen än så länge. Vi har även fört diskussioner med ett par eventuella nyförvärv. I dagsläget är dock inget klart, men vi förväntas komma med ett par spelare under en snar framtid.

• Två försvinner
– Det är även ett par spelare som inte kommer att fortsätta i VGIK. Adam Zöllner kommer under vintern spela i Alvesta SK då jobb har fört honom till Växjö. Henning Grans aviserade tidigt att den gångna säsongen var hans sista eftersom det skulle bli en flytt till Halmstad efter säsongen, avslutar Marcus Bengtsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *