Ishockey

Tränarjakten: Så många namn finns på HV:s lista

Ishockey HV 71 är på jakt efter en ny huvudtränare till nästa säsong. Nu berättar sportchefen Kent ”Nubben” Norberg för Sporten hur arbetet går – dessutom vad gäller de nuvarande assisterande tränarna.

Kent Norberg. Foto: Henrik Skoglund

Allt sedan Tommy Samuelsson sparkades som huvudtränare och Johan Lindbom tog hans plats så har det stått klart att den sistnämnde kommer återgå till sin tjänst som klubbdirektör från och med denna säsongs slut.

Det innebär att HV 71 måste rekrytera en ny huvudtränare till nästa säsong.
– Vi håller på och tittar och har skalat ner det så det är tre namn kvar, berättar sportchefen Kent Norberg.

Tabelläget ställer till det

”Nubben” säger att det faktum att man inte vet om man kommer spela i SHL eller allsvenskan nästa säsong ställer till det en smula.
– Det innebär ju att det finns tränare som kanske bara är intresserade av att vara med i SHL. Vi hoppas ju och tror att vi ska spela i SHL nästa år, men det är en speciell situation och de kanske kommer falla bort på grund av det.

Johan Lindbom assisteras av Per Gustafsson och Charles Berglund. Båda två med flera år bakom sig som huvudtränare. Men ingen av dessa finns på ”Nubbens” tremannalista som ny huvudtränare.
– Nej, inte som huvudtränare.

Kommer Gustafsson och Berglund vara kvar som assisterande?
– Det får vi se. Det är också lite beroende på vem som blir huvudtränare. Så det är inget klart, men det är klart att de två finns med i diskussionen. Men sen finns det inget beslut taget. Jag har sagt åt dem att vi spelar klart den här säsongen så får vi ta det därifrån.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *