Ishockey

Topplaget Mjölby för svårt för VGIK

Ishockey Topplaget Mjölby på bortaplan blev en för tuff motståndare för VGIK i ishockeyns division två södra B. Trots en stark insats av VGIK blev det förlust med 2–5 (0–2)(2–1)(0–2).

– På det hela en jämn och bra match, vi hade många chanser men lyckades inte göra mål, i stället blir vi straffade bakåt, sammanfattar assisterande tränaren Daniel Thydell.

Inledningen av matchen såg inte bra ut för VGIK. Värnamolaget hamnade efter 6.58 i underläge 0-1. Bara tre minuter senare ökade östgötalaget på sin ledning med ytterligare ett mål.
Men VGIK lyckades i andra perioden ta sig tillbaka in i matchen. I den 3:e minuten reducerade laget till 1-2 genom Alvin Andersson.

Kvitteringen till oavgjort, 2-2, sattes i periodens 12:e minut av David Good i numerärt överläge. Men närmare än så kom inte VGIK.
Precis innan andra periodpausen tog Mjölby, med en spelare mindre på isen, tillbaka ledningen till 3–2.
Tredje perioden gick till Mjölby, som i åttonde minuten ökade på hemmaledningen till 4-2 då en VGIK-spelare satt i utvisningsbåset.
När östgötarna i den 15:e minuten av perioden gjorde ett femte mål var matchen avgjord, matchen slutade med VGIK-förlust 2-5.
– Ännu en gång hämtade vi upp ett 0-2-underläge. Den här gången blev uppförsbacken för tung, men vi kämpade på bra, konstaterar Daniel Thydell.

Det är med två omgångar kvar att spela av serien redan klart att Borås, Mjölby och Guts från Finspång tar plats i Alltvåan Södra efter årsskiftet. VGIK är inte med i spelet om en plats i division ett utan fortsätter under våren i en nylottad divison 2-serie med lag från division två södra A och C.
Innan juluppehållet ska laget dock avsluta höstens seriespel med två länsderbyn, närmast Nässjö på hemmaplan och därefter Gislaved borta.