Ishockey

Skön vändning av VGIK

Ishockey Värnamo GIK vände 0–2 efter en period till en skön seger mot Boro/Vetlanda.

Victor Koppelo var målfarlig. Här i en tidigare match

Segern skrevs till 7–4 (0–2, 4–1, 3–1) efter två mål var av Victor Koppelo och Adam Zöllner samt ett var av Oliver Wallqvist, Joakim Rosén och Hugo Liljeqvist.

VGIK-tränaren Marcus Bengtsson var nog som ett åskmoln efter en period och som en strålande sol resten av matchen.
– Vi kom in som ett nytt lag efter den dåliga förstaperioden då vi var långt efter Boro även det chansmässigt var ganska jämnt, noterar Marcus.

Värnamo fick ett tidigare reduceringsmål i mittperioden och sedan visade man styrka och kunde i tredje perioden ”köra över” ett hemmalag som mest fick spelare utvisade. Ett enda hemmamål kom och då stod det 3–7 på resultattavlan.

• Härlig trio
Förstakedjan med Adam Zöllner, Andreas Zöllner och Victor Koppelo var på riktigt spelhumör och en annan som märktes lite extra var Joakim Rosén.

– Jag är mycket imponerade över vändningen. När vi spelar så här bra är vi svårslagna, inflikar tränaren.

• Nio ytterligare poäng kanske räcker…
VGIK är femma och bara en poäng från den hägrande fjärdeplatsen när fyra matcher återstår att spela. Det krävs nog tre segrar för att bli fyra.
Närmast väntar Jonstorp hemma på onsdag, ett lag som också jagar Alltvåan.
– Vi svarade för en fin seger därnere och ska göra allt vi kan för att även vinna hemma.
De återstående matcherna är sedan Alvesta borta, Sölvesborg borta och Trelleborg hemma.