Ishockey

Skoglund: Fem stekheta hockeyderbyn

Ishockey Ikväll väntar det derby mellan Skillingaryd och Värnamo. Med tanke på sportslig framgång för lagen så förväntas det bli en het batalj. Nedan listar Henrik Skoglund fem andra heta svenska hockeyderbyn.

Foto: Pixabay och David Alin

5. Nybro – Kalmar

Staden mot landet. Den rutinerade mot uppstickaren. Man kan sätta många etiketter på dett mötet. Nybro är den klassiska klubben med stora historiska anor. Kalmar däremot är det före detta pop-laget som storsatsade sig upp till division 1 från division 3.

Nybro har en uttalad satsning mot allsvenskan. Men Kalmar är väl så bra rent sportsligt och det bidrar ju naturligtvis till att höja tempen.

4. Skövde – Mariestad

Skaraborgsstäderna gillar verkligen inte varandra. Det finns ett talesätt från Mariestadare som lyder: ”Varje gång jag åker genom Skövde så håller jag för näsan, för det luktar skit där”.

Genom åren så har dessa derbyn innehållit det mesta, men de senaste åren har mötena svalnat av en aning. Mycket beroende på att Mariestad helt enkelt varit bättre. Men nu börjar Skövde komma ikapp, de kanske till och med redan är förbi? Utjämningen borgar för fler stekheta derbyn i närtid.

3. Skellefteå – Björklöven

Det är nästan synd och skam att dessa två klubbar väldigt sällan under de senaste åren spelat i samma serie. De som upplevt detta Västerbottenderby säger att det är någonting i hästväg och skulle Björklöven så småningom ta klivet till SHL så kan det här rivalmötet definitivt segla upp på den här listan.

2. Malmö – Rögle

Det blir alltid stekhett i dessa Skånederbyn med en hög ljudkuliss. Det skadar inte heller att klubbarna har flera spelare i sina trupper som är starkt förknippade med sin respektive klubb. Är man rögleit så gillar man helt enkelt inte ”Deadhawks” (som är en anspelning på Malmös tilläggsnamn Redhawks). Vice versa gäller om man håller på Malmö, då gillar man inte ”Mögle”.

1. Djurgården – AIK

Ja. Det behövs väl knappast någon motivering till denna. Tvillingklubbarna och trätobröderna från Stockholm gillar helt enkelt inte varandra. För några veckor sedan möttes de för första gången på flera år i ett nästan fullsatt Globen. Det var en magisk stämning och puls genom hela matchen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *