Ishockey

SIS tappade 6–4-ledning

Ishockey Skillingaryds IS  såg ut att kunna bortabesegra Valdemarsvik.

SIS hade 6–4 i början av slutperioden men då vaknade hemmalaget till liv och vände till seger 9–6 (3–3, 1–2, 5–1).

Tio minuter in på matchen stod det 3–0 på resultattavlan men före första pausvilan 3–3. Felix Mattson, Ludvig Johansson och Casper Thulin Johansson gjorde mål.
I början av andra perioden tog SIS ledningen genom Axel Thulin och Isak Jönsson ökade på till 5–3. Hemmalaget reducerade till 4–5.
Axel Thulin ökade på till 6–4 49 sekunder in på slutperioden men Valdemarsvik gjorde tre snabba mål och senare ytterligare två.

Skott 48–39 (11–13, 18–14, 19–12)

SIS-tränaren Peter Johansson var nöjd med spelet:
– Ja, en bra match även om vi tappade i tredje perioden.

Han berömmer alla i ag, en riktig laginsats. SIS sakande för övrigt flera spelare som inte kunde medverka på grund av sjukdomar och skador. SIS hade bara tolv utspelade mot 18 för hemmalaget. Kanske var det avgörande.

– Nu bra det en transportsträcka för oss fram till dessa att den nya serien startar, noterar Peter Johansson.

Åtta av 15 matcher är spelade och närmast väntar Motala hemma.