Ishockey

SIS nollade Valdemarsvik på bortais

Ishockey Skillingaryds IS red ut ett fem minuter lång numerärt underläge fyra mot fem och kunde senare avgöra bortamötet med Valdemarsvik.

Martin Nilsen fortsätter att öas in mål. Arkivbil. Foto: Jim Carlsson

Det var i början av tredjeperioden som Filip Rosén i SIS fick en utvisning om 5 + 20 minuter men SIS höll tätt bakåt. Noterbart är att det var ett omfattande slagsmål 2.13 från matchens slut. Tre spelare i hemmalaget och två hos SIS fick matchstraff.

Framåt hade SIS som vanligt en vass målskytt i Martin Nilsen som i kväll kunde göra två mål fram till totalt 15 i serien. Övriga målskyttar var Elias Jönsson, Gustav Rosén, Donald Owen Liesemer  och Pontus Larsson när SIS vann med 6–0 (0–0, 2–0, 4–0).

– Vi spelade dåligt i förstaperioden men i andra bra och 2–0 var i underkant, säger SIS-tränaren Stefan Rosén.

Juniorerna Gustav Rosén och Noah Lagö fick chansen till spel och gjorde det bra. Bäst hos SIS var ändå målvakten Emil Karlsson och Elias Jönsson.

Nu väntar derby hemma mot Rydaholm som i dag något överraskande vann över Lenhyad.
– Alltid kul med fredagsmatcher och derby mot Rydholm. Det blir ett tufft motstånd, säger Stefan Rosén.