Ishockey

Oscar Ivansson sköt SIS till kvalserien

Ishockey Skillingaryds IS kunde under söndagen slå in matchbollen borta mot Glimma när man vann med 2 - 1 (1-1,0-0,1-0). Resultatet innebär att SIS kommer få spela i kvalserien upp mot division 2. – Det satt hårt åt men vi löste det tillslut, säger en glad SIS-tränare i Stefan Rosén.

Glimma tog ledningen i den första perioden men SIS Nils Gunnarsson kunde omgående kvittera. 1 – 1 stod sig sedan den andra perioden ut.
– I omklädningsrummet så kände alla ”Vem vill bli hjälte”. Det var inget snack om det, berättar tränaren Stefan Rosén.

Hjälten skulle också kliva fram. Efter drygt sju minuter av den tredje perioden kunde Oscar Ivansson göra segermålet.

Men Glimma gav inte upp utan pressade för en kvittering. SIS drog på sig två raka utvisningar in slutet samtidigt som hemmalaget plockade ut sin målvakt.
– Det var jättejobbigt på slutet men det kändes ändå som att vi hade kontroll. Då offrade de sig hänsynslöst och kastade sig och täckte skott.

Igår blev det förlust med 6 – 5. Men idag var det en helt annan match berättar Rosén.
– Likadant som igår så är vi bättre än dem i fem mot fem. Men de är ganska duktiga i powerplay. Idag var det jämnt, igår gjorde vi en riktigt dålig match, säger Rosén.

Målvakten Emil Karlsson motade 41 av de 42 skott han fick emot sig.
– Han var fruktansvärt bra idag. De hade några riktigt bra lägen där jag själv tänkte att det skulle bli mål. Men han var där, säger Stefan Rosén.

Tränaren vill också lyfta fram junioren Adam Heiver.
Han är född 2004 och går in och gör det riktigt bra idag. Men det är bra av hela laget givetvis.

Nu väntar alltså kvalserien mot division 2 för SIS.
– Det ska bli roligt och vara med och störa lite. Vi ser fram mot det med tillförsikt. Våra bästa dagar är vi ett riktigt bra hockeylag.

Har ni någon målsättning?
– Vi har inte satt upp någon än. Vi ska prata om det imorgon. Vi har inte gå händelserna i förväg. Sen inser jag också att många lag är bättre än oss, men det ska spelas om det också.

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *