Ishockey

SIS-juniorerna går som tåget

SIS-juniorerna går som tåget

Ishockey Inte nog med att a-laget toppar sin serie. Det rullar även på för juniorlaget som igår blev klar seriesegrare i sin serie. Nu väntar motstånd mot mer kvalificerat motstånd.

Genrebild. Foto: Per Bunnstad

Med sex segrar och endast två förluster stod det igår klart att Skillingaryds juniorer vann sin grundserie.
– Anledningen till att det gått extra bra i år är att vi först och främst är ett förbannat gött gäng, en välmående grupp som jobbar mot samma mål. Just spelmässigt har vi ett välfungerande spel i numerärt överläger och numerärt underläge, lysande målvaktsspel, vältränade spelare, vi är ett skridskostarkt lag och har haft förmågan att vinna även på en dålig dag, säger lagets assisterande tränare Kevin Carlsson.

Bra målvaktsspel

En av de mest bidragande anledningarna till framgångarna är att man varit lyckosamma ibland annat numerärt underläge där man bara släppt in ett mål under säsongen. En annan framgångsfaktor har varit målvakterna där Noah Svensson och Douglas Grunditz stått för bra insatser.

Nu väntar en tuffare serie där förutom SIS även Gislaved, HA 74, Nybro, KRIF och Mörrum kommer spela.
– Vi har mycket att jobba på inför nästa serie där nivån på motståndet kommer växla upp. Kul att vinna serien, förra året kom vi tvåa på målskillnad så extra gött att vi var klara seriesegrare redan inför vår sista match. Vi hamnade i slutspelsserien förra året också då blev det en mindre lyckad vår så nu har vi stor revanschlust och vill visa att vi inte bara är ett bra hockeylag på hösten.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *