Ishockey

SIS går för att vinna

Ishockey Två säsonger i rad har man kvalat mot division 2. Skillingaryds IS vill gärna att den historien upprepar sig även denna vår. – Vi har ett bra lag, konstaterar SIS-tränaren Stefan Rosén.

Bild från tidigare match under säsongen. Foto: Per Bunnstad

Tills i år har det blivit snäppet svårare att kvala upp till division 2 och endast ettorna i de två alltreorna är garanterade en plats i kvalserien framåt våren. Därför förefaller Stefan Rosén vara lättad över att man inte hamnade i samma serie som superfavoriten Vita Hästen.
– Vår målsättning är att gå till kval och det innebär ju då topp tre, sedan går vi givetvis för att vinna serien, berättar han.

Har etablerat sig i toppen

Skillingaryd möter lag från Göteborg, Skåne och Blekinge och som konkurrenter i toppen pekar han ut Lerum och Glimma.
– Lerum förlorade bara en match i grundserien. Glimma är alltid tunga. Sedan vet man inte med exempelvis Trelleborg som har Tobias Dyk som spelat högre upp i seriesystemet. Man vet aldrig vad som väntar, säger han innan han kastar in ett lag till i anrättningen.
– Det känns som att Göteborgs IK är med varje år och kvalar mot tvåan.

Skillingaryd har under de senaste åren etablerat sig som ett topplag i den södra trean. Det talar om inte annat två raka framträdanden i kvalserien för.
– Vi har ett bra lag med bra målvakter och en bra offensiv. Vi har också varit ganska stabila bakåt. Våran serie bakom oss var ganska jämn där lagen slog varandra fram och tillbaka. Men vi känner väl att vi fört de flesta matcherna, summerar Stefan Rosén första halvan av säsongen.

Vilka blir era ledande spelare?
– Vår förstafemma med Martin Nilsen, Theodor Curmark, Nils Gunnarsson, Axel Persson och Tedh Persson. De sticker ju ut, det gör de, men överlag har vi varit bra. Vi har ju lyft upp fyra juniorer i a-truppen som tagit ordinarie platser och gör det bra.

Premiären av alltrean spelas på söndag när Ronneby kommer på besök.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *