Ishockey

Seger i premiären för Rydaholm – tre mål av Karlsson

Ishockey Rydaholms SK besegrade Virserum på bortaplan med 6 - 4 i premiären av årets säsong i division 3.

Arkivbild

Virserum kopplade ett rejält grepp i den första perioden när man gick fram till en 2 – 0-ledning. Bortalaget Rydaholm skakade dock av sig det hela och Jesper Eriksson och Ludvig Karlsson kunde både reducera och kvittera innan periodvisslan ljöd.
– Vi är väldigt passiva de första 15 minuterna, men sedan växer vi in i det och kommer tillbaka. Vi är bättre än dem i spel fem mot fem, säger Rydaholms assisterande tränare Daniel Jonasson.

Rydaholm skulle i den andra perioden gå förbi till 4 – 2 genom Ludvig Karlsson och Ludvig Andréen. Två sekunder före periodens slut reducerade dock hemmalaget. Linus Vingren skulle dock i den tredje sätta femman för Rydaholm.

Men hemmalaget gav sig inte och kunde ånyo reducera. Faktum är att tre av deras fyra mål kom i numerärt överläge.
– De är skickliga i det. Där måste vi lära oss att vara på rätt sida, att bli lite kallare i vissa situationer, säger Daniel Jonasson.

Ludvig Karlsson kunde dock med sitt tredje mål för aftonen punktera tillställningen. Daniel Jonasson tycker att hela laget ska lyftas fram efter insatsen, men plussar lite extra för tremålsskytten Ludvig Karlsson, backen Oskar Wihlborg och Jesper Eriksson.