Ishockey

Rysarvecka väntar för Rydaholm

Ishockey Fortsättningsserien av division 3 södra C i hockey framkallar normalt sett kanske inte så mycket ståpäls. Men inför slutomgångarna i år så är det synnerligen intrikat.

Ovan har ni tabellen inför slutomgångarna. Som ni ser så är Rydaholms kommande matcher mot Diö och Lejonet av yttersta vikt om det ska bli en fortsättning på säsongen för ”Texas”.

Vinner man mot Diö på fredag så spelar man en direkt avgörande match mot Lejonet på söndag om seriesegern. Förlorar man däremot så har man helt plötsligt inte det hela i egna händer längre. Då är man beroende av att Lenhovda tar fler poäng än Diö i den sista omgången samtidigt som man själva besegrar Lejonet.

Återstående program för topplagen

Fredag 23 februari: Diö – Rydaholm
Söndag 25 februari: Rydaholm – Lejonet
Söndag 25 februari: Lenhovda – Diö

Endast ettan i serien går alltså vidare till kval och Rydaholms lagkapten och skyttekung Ludvig Karlsson är taggad inför avslutningen.
– Det är klart. Alla ser fram mot matcherna och vet vad som står på spel. Antingen spelar vi vidare eller så är säsongen över, säger han.

Att det blåser positiva vindar kring hockeyn i Rydaholm går inte att ta miste på och många gånger under säsongen har det pratats om den goda känslan i och kring laget.
– Vi har en väldigt god stämning i laget och nu har vi fyra raka segrar. Så vi är i form. Det är det här som är det roliga och extra kul att de sista matcherna i serien avgör.

Laddar man på något speciellt sätt?
– Man ska inte göra för mycket av det heller, för då kan det komma tillbaka och bita en. Men det är klart att det är speciellt.

Kan du förklara vad som gjort att ni satt er i den här gynnsamma positionen?
– Jämför man från början av säsongen så har vi hittat våra roller och alla köper in på sättet vi vill spela och lägger ner jobbet. Det är därför vi vinner matcher, berättar Ludvig Karlsson.

För segraren av serien väntar ett möte i bäst av tre matcher mot något av lagen som slutar tvåa eller trea i de båda allettorna. Laget som vinner det mötet går vidare till kvalet mot division 2.

Bilden är ett montage. Foto: Henrik Skoglund och bilden på Ludvig Karlsson är fotad av Rydaholms SK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *