Ishockey

Rydaholm vann komfortabelt borta mot Diö

Ishockey Rydaholms SK spelade under kvällen en match mot Diö på bortaplan. Det blev en match som slutade med vinst för Rydaholms-laget där slutsiffrorna fastställdes till 2 - 4 (0 - 2, 1 - 2, 1 - 0).

Arkivbild

Rydaholm stod för en komfortabel vinst under kvällen. Man kontrollerade matchen från nedsläpp till slutsignal.

Det var ett Rydaholm som kom ut piggast till matchen och som under första perioden lyckades trycka in två mål som man tog med sig in i periodpausen.

I andra perioden är det däremot Diö som är snäppet vassare och hetare och där de även lyckas få in en reducering till 1 – 2. Efter reduceringen har Diö lite tryck mot Rydaholms-målet med en del skott och halvchanser, dock utan att få in en kvittering. Istället är det Rydaholm som kan utöka sin ledning ytterligare, först till 3 – 1 och sedan även till 4 – 1.

Tredje perioden blir en raksträcka för Rydaholm som styr spelet och matchtempot utan att släppa till några chanser bakåt. Diö trycker dock på i slutet av matchen och lyckas få in en reducering till 2 – 4, vilket även blev slutresultatet.

– Idag spelar vi bättre än vad vi gjort de andra matcherna i år. Framförallt är det disciplinen och att vi idag jobbar för varandra som är anledningen till att vi vann, summerar Rydaholms-tränaren Daniel Jonasson efter matchen.

Målskyttar för RSK var Gottfrid Heinmert 2,  Melvin Jonasson och Albin Bengtsson.