Ishockey

RSK tog första segern

Ishockey Mattias Hansson fixade avgörande målet när Rydaholm tog första segern i ishockeytrean.

Rydaholm hade 3–2 och 4–3 men var när att förlora med 4–5. RSK tog ut målvakt och med 21 sekunder kvar av tredje perioden kom 5–5. Efter förlängning kunde RSK avgöra på sin sjunde straff fram till 6–5. Periodsiffrorna var 3–3, 1–1, 1–1, 0–0, 1–0.

Målen gjordes av Jakob Gulldén 2, Philip Haglund 2,  Isac Wälimaa och Mattias Hansson

RSK-tränaren Daniel Jonasson Gahnström var självfallet glad efter matchen:
– Ja, det har ju varit så nära flera gånger. Alla jobbade och slet bra.

Han är mycket nöjd med spelet förutom i förstaperioden. I förläningen hade flera chanser att avgöra men det dröjde till straffarna. Där var Jakob Gulldén nära att bli med matchvinnare med sitt straffmål men Ronneby gjorde mål på den sista ordinarie straffen. Sedan missade Ronneby sin första extrastraff och RSK avgjorde på sin genom Mattias Hansson.

Just Jakob och Mattias får extra plus i RSK. Veteranen Jakob som kommit med i slutet av säsongen är viktig med sitt lugn och pondus.

RSK vann skotten med 38–30 (10–12, 14–6, 9–11, 4–1, 1–0)