Ishockey

RSK hann inte i kapp

Ishockey Ronneby IK marscherade fram till 3–0-ledning hemma mot Rydaholms SK. RSK reducerade två gånger, men kom inte i kapp.

Ronneby hade tre segrar på fem matcher efter fem omgångar i hockeytrean. Rydaholm har haft en tung och jobbig upptakt med fem förluster. Sådant kan tära på självförtroendet.

Ronneby var förstås favorit i dagens match. Blekingarna hade 2–0 efter första perioden som snabbt blev 3–0 i den andra. Men, två snabba mål av RSK tände hopp om första poängen. Martin Andersson gjorde 3–1 och mindre än minuten senare stod det 3–2 efter mål av Ludvig Persson.

Men, närmare kom inte RSK. Ronneby satte stopp för RSK:s attacker och när de gjorde 4–2 i början av tredje perioden var det hemmalagets match.

RSK får ta nya tag. Nästa match är 4 november hemma mot serieledande Åseda.

Matchfakta

4–2 (2–0, 1–2, 1–0)

Mål, första perioden: 1–0 (10.04) Simon Kullberg, 2–0 (19.39) Douglas Sundelin.

Andra perioden: 3–0 (23.23) Daniel Petersson, 3–1 (32.46) Martin Andersson, 3–2 (33.27) Ludvig Persson (Alexander Sandin, Martin Immonen).

Tredje perioden: 4–2 (43.11) Daniel Petersson,

Skott: 48–27 (18–8, 15–14, 15–5).