Ishockey

Revansch för VGIK

Ishockey Värnamo GIK bortabesegrade Alvesta SK i en träningsmatch men segern satt långt inne.

Andreas Zöllner kvitterade till 5–5. Arkivbild

Hemmalaget hade 4–3 men cirka minuten kvar av tredjeperioden lyckades Andreas Zöllner kvittera. I förlängningens sista minut avgjorde Erik Lilliecreutz med ett härligt solomål till slutresultatet 6–5 (1–0, 2–1, 3–4, 1–0).

För VGIK var det en skön revansch efter första matchen i onsdags då det blev däng mot Jonstorp med 1–8.
– Vår förstaperidoen var mycket bra och sedan fin moral att i slutet gå ikapp och sedan också göra ett segermål, säger tränaren Marcus Bengtsson.

– Det var utan tvekan ett steg framål även om vi inte hade riktigt fokus mer än i första perioden, säger tränaren.

Övriga mål för VGIK gjordes av Erik Emanuelsson, Jonathan Svensson, Albin Bengtson och Joakim Rosén. Extra beröm till Victor Greibe, Adam Dahlin och Albin Andersson.

Säsongens tredje träningsmatch spelas hemma på onsdag när HC Dalen från division 1 kommer på besök,