Ishockey

Myles Powell klar för HV 71

Ishockey HV 71 har gjort klart med forwarden Myles Powell som senast spelade i Västervik. – En skicklig forward som är användbar både som ytterforward och center, säger sportchefen Johan Hult.

Myles Powell. Pressbild

Myles Powell gör sin första säsong i Sverige och hockeyallsvenskan och är noterad för 20 poäng (9+11) på 22 matcher i Västervik. Nu blir HV 71 ny klubbadress för den kanadensiska forwarden. Powell ansluter till Jönköping under söndagen och finns med när laget tränar måndag.

– Jag vill hjälpa laget att vinna och bidra med både fart i spelet och förhoppningsvis också en del poäng. Det ska bli kul att ansluta till laget och ser fram emot att träffa allt imorgon, säger Myles Powell.

Powell har under hela sin karriär varit en pålitlig poänggörare och har tidigare både spelat collegehockey och AHL i Nordamerika.

– I Myles får vi en väldigt skicklig forward som kan användas i flera olika matchsituationer och både som ytterforward och center. Han har imponerat stort på mig under säsongen i Västervik och jag ser fram emot att se vad han kan uträtta hos oss, säger Johan Hult.

Kontraktet med Myles Powell gäller säsongen ut.

Fakta / Powell
Född: 940724, Kanada
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 175 cm / 82 kg

Tidigare klubbar:
Rochester Institute of Technology, Rochester Americans, Cincinnati Cyclones, Wilkes-Barre Scranton, Florida Everblades, Västerviks IK.

Källa: Pressmeddelande från HV 71

Taggar

Dela


1 reaktion på Myles Powell klar för HV 71

Det kan bli en rolig slutspurt på allsvenskan för HV 71.
Kanske det kan blir ett snabbt återtåg till SHL
Tro att många önskar det.
Hört att det är på väg ytterligare spelare av högsta klass in i HV 71

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *