Ishockey

Manfred Träff Williams med hattrick mot serieledarna

Ishockey Grästorp gjorde första målet men därefter var det VGIK som visade för hemmapubliken att de kan slå alla lag i den här serien. Matchen slutade i vinst med 4-1 efter tre mål av Manfred Träff Williams.

  [1/10]

  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

”Brukar inte vinna på hemmaplan” har Alexander Eriksson sagt några gånger men idag petar de ner Grästorp från tronen.
— Det känns otroligt skönt att få visa vår kära hemmapublik hur det ser ut med seger och inte bara för de tre trogna som får se oss vinna alla bortamatcher, säger Alexander.

Hur såg matchen ut?
— De har väldigt mycket puck men vi har ändå kontroll på det ur vårt perspektiv. Vi maximerar insatsen utefter förutsättningarna med tanke på att det saknas en del tunga pjäser så fick vi lyfta upp lite juniorer som förvisso inte spelar så mycket men när de väl fick chansen så gjorde de det bra.

— Trots att vi möter serieledarna så köper spelarna taktiken till 100 procent och jag som tränare kan stå stolt i båset. Inte för att det var lugnt att stå vid sedan och se grabbarna spela för jag är nog lika trött som dem men jag är dessutom ruskigt stolt.

Har du någon spelare du vill lyfta fram lite extra?
— Jonathan Petersson i målet fick en behaglig afton med mycket skott utifrån men han gör det jättebra och släpper inga farliga returer. Manfred Träff Williams gör tre mål och sticker väl ut lite extra i antalen skott som han alltid blockar per match. Sedan har vi ju ett helt kollektiv idag som allesammans ska ha extra beröm.

— Man blir ju lite förundrad varför vi inte alltid spelar så här, avslutar Eriksson.

Flera matcher har spelats i Alltvåan södra och med tanke på att både Bäcken och Boro/Vetlanda vann sina matcher så åker Grästorp ner till en tredjeplacering på grund av målskillnad. I och med dagens vinst har VGIK tajtat till toppen ännu mer och befinner sig strax nedanför på en femteplacering endast fyra poäng bakom nya serieledaren Bäcken.

Nästa match spelas just mot Bäcken återigen hemma på söndag. Efter det åker de till Vänersborg och sedan är det dags för en till toppmatch mot Boro/Vetlanda innan serien avslutas borta mot Pantern.

 

Text: Linn Törnberg
Bild: Tero Hedin Väisänen

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *