Ishockey

Kan åka ur SHL direkt…

Ishockey Nu införs direkt upp- och nedflyttning av ett lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. Det gäller från säsongen 2021/2021.

Växjö Lakers i spel mot Linköping

Det betyder att det garanteras att ett lag avancerar till SHL och Hockeyallsvenskan varje år, och som en följd av det att ett lag direkt åker ur från samma serier. Det betyder teoretiskt sett att HV eller Växjö åker ur SHL om de kommer sist i SHL säsongen 20/21.

Vid Förbundsmötet, Svenska Ishockeyförbundets högsta beslutande organ, tar den samlade svenska ishockeyrörelsen beslut i de större principiella frågorna inför kommande år och väljer ledamöter till styrelse och valberedning.

Anders Larsson omvaldes till ordförande för ännu en period och Cecilia Hager, Stockholm och Michael Persson, distriktsordförande från Norrbotten, valdes in som nya ledamöter i Förbundsstyrelsen.

– Jag vet inget annat uppdrag som varken är roligare eller mer utmanande. Därför är det med stolthet och ödmjukhet jag tackar för förtroendet att tillsammans med styrelsen få leda svensk ishockey framåt ytterligare en period, säger Anders Larsson.

 

• Regionala sportkontor
Förbundsmötet delade styrelsens syn på att det regionala och lokala stödet till ishockeyföreningarna i hela Sverige måste stärkas. Förbundsmötet beslutade att från säsongen 2020/21 införa den så kallade Sportkontorsmodellen och att varje region nu själva får avgöra hur de vill att deras stärkta modell ska se ut utifrån två varianter på upplägg.

• Verksamhetsinriktning
Förbundsmötet beslutade om en ny verksamhetsinriktning för de kommande åren. De fyra övergripande strategiska områdena i vår strategiska plattform har konkretiserats till sju löften som underlättar för alla föreningar att utveckla sin verksamhet, samtidigt som vi tillsammans strävar efter att nå vår gemensamma vision om att bli Sveriges mest engagerande idrott. Ett av löftena handlar att alla föreningar med ungdomsverksamhet ska ha tjejlag som kan träna och spela tillsammans.

Efter 19 år lämnar Anita Edlund nu Svenska Ishockeyförbundets styrelse och utsågs samtidigt till hedersledamot i Svenska Ishockeyförbundet. Även Peter Blomqvist lämnar förbundsstyrelsen.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *