Ishockey

Johan Davidsson lämnar HV 71

Ishockey Efter nästan ett helt liv i HV 71, först som spelare och sedan som assisterande sportchef, har Johan Davidsson valt att lämna klubben och gå vidare i sin karriär efter säsongen.

Johan Davidsson. Pressbild

Klubbikonen med 920 matcher i HV-tröjan vann fyra SM-guld som spelare, har vunnit både Guldhjälmen och Guldpucken och har inte mindre än nio klubbrekord på meritlistan. Efter att spelarkarriären tog slut har Johan haft rollen som assisterande sportchef i HV 71. Nu väljer han att gå vidare i sin civila karriär efter den pågående säsongen.

– Jag är 45 år och ska jag någon gång göra något annat i livet så är det dags nu. Det är naturligtvis en tudelad känsla. HV 71 har betytt så oerhört mycket i mitt liv och jag är väldigt tacksam både för min spelarkarriär och mina år som assisterande sportchef. Det har varit många stunder av glädje, men också tuffa perioder som den vi är inne i nu, säger Johan Davidsson.

Hur framtiden ser ut för Davidsson är i dagsläget inte spikat, men helt klart är att banden till HV 71 kommer att leva kvar.

– Jag är ungdomsledare och tillbringar flera kvällar i veckan på Vapenvallen och det kommer jag fortsätta med. Det är fantastiskt kul att se unga killar älska hockey på samma sätt som jag gjorde när jag var liten. Sedan kommer jag vara den största supportern till HV 71 och följa laget så mycket det bara går från läktarhåll.

HV 71:s klubbdirektör, Agne Bengtsson, om Johans beslut:
– Det är naturligtvis tråkigt när uppskattade och duktiga medarbetare slutar. Det går inte sätta ord på Johans betydelse för HV 71 under så många år. Jag vill tacka Johan för denna gång, jag vet att han kommer finns hos oss på olika sätt även i framtiden. Vi önskar lycka till i framtiden och ser närmast fram emot att fortsätta se honom som ungdomsledare i HV 71.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *