Ishockey

Johan Åkerman ny assisterande tränare i HV 71

Ishockey Tränarstaben för den kommande säsongen är nu klar. Johan Åkerman blir ny assisterande tränare och återvänder till klubben han vann SM-guld med som spelare. 

Johan Åkerman blir ny assisterande tränare i HV 71 och återvänder till klubben han vann SM-guld med som spelare. Bild: Pressbild

Johan Åkerman kommer närmast från en säsong utomlands där han coachat i Italien och Tyskland. Innan det har Åkerman fem säsonger bakom sig som assisterande tränare i Linköping HC.

– I Johan får vi in en genuin hockeymänniska som brinner för sin uppgift och hela tiden vill framåt. Han kommer bland annat ha ett fokus på vårt powerplay, men också jobba med junior och hockeygymnasium för att binda samma den röda tråden mellan junior och herrlag. Där har Johan mycket erfarenhet och kommer att passa perfekt, säger Kent Norberg, sportchef i HV 71, i ett pressmeddelande.

Som spelare har Johan Åkerman en bakgrund i HV 71 och hade två framgångsrika säsonger i föreningen, där han var med och vann SM-guld med klubben 2008. Nu ser han fram emot en återkomst till HV 71.

– Det känns inspirerande och roligt. Jag har följt klubben på avstånd sedan jag lämnade som spelare och kommer ihåg vilken härlig känsla det är i HV 71 och Husqvarna Garden. Jag har haft en bra dialog med Kent, Tommy och Fredrik och delar deras syn på ledarskap med en balanserad och kravfull miljö där man ser varje person. Det ska också bli roligt att få vara med och utveckla unga killar, vilket är något jag brinner mycket för, säger Johan Åkerman.

Kontraktet med Johan Åkerman gäller i ett år med en option för ytterligare ett år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *