Ishockey

Joe ny ordförande i VGIK

Ishockey Joe Aronsson är ny ordförande i Värnamo GIK. Det står klart efter gårdagens årsmöte.

Joe Aronsson är ny ordförande i Värnamo GIK. Arkivbild.

Under tisdagkvällen hade Värnamo GIK årsmöte och valde en ny styrelse.

Till ordförande valdes Joe Aronsson. Till övriga styrelseledamöter valdes Lars-Erik Flodin, Johan Granlund, Robert Ljungskog och Jonas Petersson. Till suppleanter valdes Jörgen Andersson och Victor Koppelo.

– Det är ett stort ansvar och mitt uppdrag känns utvecklande och spännande. Eftersom vi är en i stort sett helt ny styrelse så är det mycket arbete framför oss för att få en bra verksamhet för alla, men det gäller att ta del av all den erfarenhet som den avgående styrelsen besitter för att fortsätta kunna bedriva en bra verksamhet, säger Joe Aronsson när tidningen når honom.

I samband med styrelseskiftet görs även en större organisationsförändring, där klubben delas upp i sju olika sektioner. Sektionerna representeras i styrelsen av en styrelseledamot knuten till den specifika sektionen.

– Är det så att en sektion har en specifik fråga till styrelsen, så lyfter den medlemmen frågan till styrelsen. Vi ser det här som en stor fördel från tidigare. Det förenklar vårt arbete, säger Joe Aronsson.

Med den här förändringen får juniorsidan två representanter i styrelsen.

– Det här gör att vi kan få ett ännu bättre samarbete mellan junior- och A-lagen för att bättre kunna slussa upp spelare till A-lagets sektion, genom konsultation och prova på-tillfällen. Det ser jag som en stor fördel i jämförelse med tidigare. Juniorlagens framtid ser stark ut och vi kommer från en god säsong där A-laget gick igenom seriesystemet med serieseger mot division 2, säger Aronsson och tillägger:

– I samband med det här skiftet så är vi också oerhört tacksamma för våra sponsorer och medlemmar. Nu när vi kliver upp i division 2 behöver vi det här stödet ännu mer och vi hoppas att vi trots dessa tider får bibehålla våra sponsorer och får in nya.

I veckan står det även klart att klubben har gjort ett nytillskott på spelar sidan i form av forwarden Herman Ärleskog. Han har Oskarshamns IK som moderklubb och spelade förra säsongen i division 2 med Nässjö HC.

”Herman är en skridskostark forward med kvicka händer. Han har haft positiv utveckling senaste säsongerna och vi hoppas den kurvan ska fortsätta kommande säsong”, skriver klubben på sin hemsida.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *