Ishockey

Bildextra: Tack och adjö för Rydaholm

Ishockey Rydaholms SK  hade chansen att nå fortsatt spel men det blev till slut förlust med 3–5 mot gästande Lejonet från Landskrona och därmed är säsongen över. Lejonet går därmed vidare och får möta Skillingaryd eller Lerum.

Artikeln uppdateras med bilder.

– Alla kunde ha varit lite hetare och vi var nog mer tyngda av stundens allvar, säger RSK-tränaren Daniel Jonasson.

Efter 15 minuter hade gästerna gjort två mål men efter 18.50 reducerade Linus Vingren och 25 sekunder senare kvitterade Ludvig Karlsson.

Redan efter en minut av andra perioden gjorde Axel Bäckman 3–2 för RSK men bara 98 sekunder var det kvitterat.

3–3 stod sig till 37.18 då laget från Landskrona tog ledningen. Denna period var gästerna också hetare.
– De var tyngre än oss, noterar Daniel Jonasson som ändå tycker att man lika väl kunde ha vunnit.

8.29 in på slutperioden drbabades Lejonet av en femminutersutvisning och RSK hade gyllene lägen att kvittera. I stället kom 3–5 efter 11.31 av perioden. Det blev alltså mål för gästerna trots att RSK hade en man mer på isen.

RSK försökte men lyckades inte komma närmare inför de 157 på läktarna i Talavidshallen i Rydaholm.

Säsongen är nu över för Rydaholm som gärna hade mött Skillingaryd. I stället blir det Lejonet eller Virserum som blir Skillingaryds motståndare.
– Jag tycker att Virserum är ett bra mycket bättre lag än Virserum, säger Daniel Jonasson.

Nu får man varva ned och trots förlust i den avgörande matchen har säsongen varit bra. RSK har lyft sig en klass och det ser positivt ut med tanke på att man har många unga spelare som kan fortsätta utvecklas i rätt riktning.

Text: Per Bunnstad