Ishockey

HV starkast i femte kvalmatchen

Ishockey På hemmais vann HV 71 den femte kvalmatchen när Oskarshamn besökte Jönköping under söndagskvällen. Matchen slutade 2–1

Även den femte matchen för att hålla sig kvar i kommande SHL-säsong summeras med kamp, fart och fläkt. Det stod 2–2 i matcher när Oskarshamn inledde med ett mål under första perioden.

Under andra perioden skapade båda lagen fina chanser men HV kvitterade i numerärt överläge.

I tredje perioden gjorde HV 71 mål i numerärt underläge. Oskarshamn jagade febrilt kvittering i slutminuterna men slutresultatet blev 2–1 till Jönköpingslaget.

”Vi gör en ganska bra match. Äntligen så får vårat powerplay till det och det ger energi. Vi har disciplin och tog bara en utvisning, men det blev ju bra ändå, så håller vi oss till en utvisning verkar vi ju göra mål. Det handlar om att ha tålamod i spelet nu och inte stressa fram något inför nästa match” kommenterar HV 71:s Anton Strålman nöjt efter matchen.

Nästa match, och sjätte, avgörs på tisdag i Oskarshamn. HV 71 har nu matchboll att hålla sig kvar i SHL där matchläget nu är 3–2 till Jönköpingslagets fördel…