Ishockey

Förluster i både fotboll och ishockey

Ishockey I kväll har SHL dragit igång och både Växjö och HV 71 förlorade. Lika illa gick det för Jönköpings-Södra och Öster i superettan i fotboll.

I superettan föll J-Södra med 1–2 mot Brommapojkarna och Öster med 0–2 mot Halmstad. Marko Nikolic gav J-Södra kvitterade gästernas ledning men i minut 79 kom det avgörande målet.

Oskarshamn låg under med både 2–3 och 3–4 i den tredje perioden mot Växjö. Oskarshamn tog sig dock tillbaka två gånger om och vann sedan efter straffar. Oskarshamn – Växjö slutade 5–4.

Oskarshamn – Växjö 5–4
Period 1: 0–1 (02.42) Martin Lundberg (Brian Cooper, Jayden Halbgewachs)
Skott: 9–12.
Period 2:  1–1 (02:39) John Dahlström (Robin Norell), 2–1 (08.20) Robin Norell (Juuso Riikola, Hynek Zohorna)
Skott: 14–6.
Period 3: 2–2 (00.15) Manuel Ågren (Ludvig Nilsson, Erik Josefsson), 2–3 (03.38) Tobias Rieder (Joel Kellman, Hardy Häman Aktell) spel fem mot fyra, 3–3 (03.55) Ahti Oksanen (Antti Suomela, Juuso Riikola), 3–4 (11.09) Dan Sexton (Brian Cooper), 4–4 (18.30) Jiri Smejkal (Hynek Zohorna, Cameron Brace)
Skott: 8–9.
Övertid:
Skott: 6–3.
Straffslag:1–0 (5–4) Ahti Oksanen
Skott: 1–0.

Totalt: 38-30.
Utvisningar: IK Oskarshamn 1 x 2 minuter, Växjö 3 x 2 minuter.
Domare: Richard Magnusson, Tranås, Johan Magnusson, Tranås
Publik: 3 275

Luleå nollade nytillkomna HV 71

Det tog ett tag för Luleå att få utdelning, men när de väl satt ledningsmålet mot nykomlingen HV 71 var det inget snack. Hemmalaget vann med 3– 0.

Luleå – HV 71 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Period 1:
Skott: 10–4.
Period 2: 1–0 (12.37) Radek Muzik (Jonathan Andersson), 2-0 (16:08) Linus Fröberg (Konstantin Komarek) spel fem mot fyra
Skott: 16–3.
Period 3: 3–0 (11.47) Isac Brännström (Brendan Shinnimin, Jack Connolly)
Skott: 7–6. Totalt: 33–13.

Utvisningar: Luleå 4 x 2 minuter, HV 71 5 x 2 minuter.
Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn, Christoffer Holm, Bro
Publik: 6 150
Matchens lirare, Luleå: Leo Komarov