Ishockey

Hockeytalanger på viktigt läger inför TV-pucken

Ishockey I helgen var Smålandslaget i Skillingaryd för ett träningsläger. I truppen bestående av 34 tjejer var inte mindre än tio från av dessa från Värnamo kommun.

Samlingen i Skillingaryd var den sista innan den slutgiltiga truppen till Aprilcupen tas ut. Den turneringen är en förturnering till TV-pucken som spelas till hösten.

Niclas Mildaeus är tidigare ledare i Värnamo GIK:
– Som förebild har tjejerna den tidigare fostrade VGIK-spelaren Allyssa Dapadap som representerat Småland tre gånger i TV-pucken. Inför säsongen satte tjejerna gemensamt målsättningen att vara med på distriktssamlingarna med slutmål att komma med i TV-pucken.

Alva Alm, Felicia Walfridsson, Thea Turesson, Ellie Henriksson, Ebba Gustafsson och Sally Mildaeus (Numera Troja) är alla fostrade i VGIK. Från Rydaholm hade även Siri Johansson, Alicia Arthursson och Malva Fjordevik plockats ut. Målvakten Nellie Johansson spelar numera i Växjö, men kommer från Rydaholm.

Dagen i Skillingaryd inleddes med barmarksträning och avslutades sedan med en internmatch mellan lag Gul och lag Röd. Den 34 tjejer starka truppen ska till Aprilcupen kapas ner med tolv namn.

Alice Nilsson. Foto: Henrik Skoglund  [1/9]

Ellie Henriksson. Foto: Henrik Skoglund  [2/9]

Felicia Wahlfridsson. Foto: Henrik Skoglund  [3/9]

Nellie Johansson. Foto: Henrik Skoglund  [4/9]

Siri Johansson. Foto: Henrik Skoglund  [5/9]

Thea Turesson i Småland Röd tekar. Foto: Henrik Skoglund  [6/9]

Alva Alm. Foto: Henrik Skoglund  [7/9]

Sally Mildaeus, Alva Alm, Felicia Walfridsson och Thea Turesson är fyra av de VGIK-tjejer som var på lägret. Saknas på bilden gör Ellie Henriksson & Ebba Gustafsson. Foto: Privat  [8/9]

Totalt tolv tjejer från Vaggeryds och Värnamos kommun deltog på lägret. Foto: Henrik Skoglund  [9/9]

Taggar

Dela


1 reaktion på Hockeytalanger på viktigt läger inför TV-pucken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *