Ishockey

Genrepet för VGIK – ”Vi kommer växa under säsongen”

Ishockey Säsongsstarten väntar runt hörnet för Värnamo. Då spände man musklerna lite i bortamatchen tillika genrepet mot Lenhovda och visade att man kommer tillhöra toppen av tabellen. – Vi gör en bra prestation idag tycker jag, säger assisterande tränaren Daniel Thydell.

Foto: Hedin Väisänen/Arkivbild

Det har under försäsongen för Värnamo GIK varit en sak som ständigt varit återkommande, en sämre första period.

Inget undantag i genrepet, där man hade 1–1 med sig in till pausvilan.
– Vi har en ung trupp och det är väl lite nerver för dem också. Men vi är inte nervösa för det, utan dem kommer att komma in i det allt eftersom säsongen går, säger Daniel Thydell.

I andra lade Värnamogänget in den växeln man vill ska vara under hela matchen när säsongen är igång. Och laget kunde kliva in omklädningsrummet med en 4–1-ledningen inför tredje.

Den blev mer avslagen då Värnamo spelade lite på ledningen. Det blev tillslut 5–3, där David Good gjorde tre mål och Nils Svensson samt Pontus Mörk varsitt.

Något som stack ut i dagens match?
– Att vi återigen jobbar ihop som ett lag. Våra rutinerade spelare trots deras unga ålder håller de ihop laget och visar vägen.

Vilka positiva besked fick ni inför seriepremiären i helgen?
– Framför allt inställningen. Vi gör mycket rätt som vi självklart tar med oss. Sedan finns det alltid saker att fila på, vilket det kommer göra under hela säsongen.

Vad har ni dragit för slutsatser om er försäsongen?
– Det har bara sett bättre och bättre ut tycker jag.

Ni är ett av lagen som är förhandsfavoriter till att vinna serien. Hur känner du att eran trupp är nu när det ska dra igång?
– Vi har inte fått in alla ännu, då våra importer inte fått sitt arbetstillstånd. Annars är vi nöjda med truppen så här långt. Men självklart har vi alltid dörren öppen.

 

Text: Kenneth Andersson
Foto: Hedin Väisänen/Arkivbild

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *