Ishockey

Efter fem raka förluster kom en HV-seger

Ishockey HV 71 kanske är på väg uppåt i tabellen. Det blev knapp bortaseger med 5–2 (1–1, 1–1, 3–0) mot Oskarshamn. Uppdaterat.

HV hade inför matchen fem raka förluster men nu blev det seger och tre viktiga poäng. Tack var segern har HV exakt samma poäng som just Oskarshamn men något sämre målskillnad.

Oskarshamn fick en smakstart med 1–0 i åttonde spelminuten,  Oskar Stål-Lyrenäs kvitterade sex minuter senare. Det var efter tre matcher och 203 minuter och 56 mållösa sekunder som HV 71 gjorde mål igen.

Hemmalaget tog ledningen även i andra perioden men strax före pauvsilan kvittade  Victor Sjöholm och det blev passningspoäng till Värnamoprodukten Mattias Tedenby. 2.10 in på slutperioden kom 3–2 i spel fem mot fyra.  Amerikanen Nick Shore var målskytt.

Oskarshamn jagade kvittering men HV lyckades hålla undan till en skön trepoängare. HV lyckades också göra 4–2 i tom kasse när Oskarshamn hade tagit ut målvakten för att få större tryck mot HV. Målskytt var André Petersson. 5–2 kom tre sekunder från slutet i tom kasse. Målskytt var Simon Önerud.

Bäst hos HV 71 var målvakten Joni Ortio och Oskar Stål-Lyrenäs. Fredrik Forsberg var en annan viktig kugge för HV.