Ishockey

Dominans av lokala tjejer i Smålandslaget

Ishockey Värnamo GIK och Rydaholms SK dominerar rejält när truppen till Aprilcupen i ishockey plockades ut i dagarna. Hela åtta tjejer från de båda klubbarna kommer till helgen representera landskapets färger i Nässjö.

Alva Alm, Nellie Johansson och Felicia Wahlfridsson är tre av tjejerna från kommunen som ska representera Småland i Aprilcupen. Foto: Henrik Skoglund

Aprilcupen avgörs i år i Nässjö och turneringen är en förlaga till TV-pucken där spelare födda 2009 till hösten ska tävla. För några veckor sedan hade Smålandslaget ett träningsläger i Skillingaryd och förra helgen i Gislaved.

Nu har man plockat ut den slutliga truppen till turneringen i Nässjö och ungdomsledare i både Rydaholm och VGIK kan sträcka på sig då hela åtta lokala tjejer återfinns i laget.

Sally Mildaeus (numera Troja), Alva Alm, Ebba Gustafsson och Felicia Wahlfridsson har alla VGIK som moderklubb. Alicia Arthursson, Malva Fjordevik, Siri Johansson och Nellie Johansson (Numera Växjö) startade sina karriärer i Rydaholm.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *