Ishockey

Derbyseger för VGIK

Ishockey Värnamo GIK har noterat två uddamålsförluster mot ärkerivalen Gislaveds SK men i kväll blev det seger med 6–4.

Segern satte långt inne. 9.03 in på slutperioden kom 5–4 i spel fem mot tre och 6–4 kom i näst sista minuten när GSK hade chansat med att ta ut målvakten. Tack vare de tre poängen gick VGIK förbi GSK i sluttabellen och hamnade på sjätte plats av de nio lagen i serien.

VGIK-målen gjordes i tur och ordning av Anton Kivelä, Lukas Sjöblom, Lukas Johansson, Lukas Sjöblom och John Petersson. Periodsiffrorna var 2–2, 2–1 och 2–1. Skotten var 39–29 för VGIK.

– Det var sjukt på tiden med seger mot GSK. De andra två matcherna borde vi ha vunnit och jätteskönt att också komma före i tabellen, säger VGIK-tränaren Alexander Eriksson.
Han tycker att ma vann rättvist, men föll ifrån ibland i matchen.
– Vi vann väl på att vi gjorde färre lite sämre ingripande, noterar Alexander som berömmer hela kollektivet.

Under uppehållet fram till fortsättningstrean startar den 9 januari blir det träning i stort sett som vanligt och extraträningar i början av januari med pass varje dag 2–8 januari. Det kan blir kanske också en träningsmatch.

I seriespelet får VGIK troligen möta Gislaved och Nässjö från den egna gruppen samt lag från Skåne och Blekinge.